Pappy Van Winkel Robusto

Pappy Van Winkel Robusto
6 mars, 2020 Anders
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/2/a/chefcigars.se/httpd.www/wp-content/themes/atelier/includes/plugins/aq_resizer-1x.php on line 97 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/2/a/chefcigars.se/httpd.www/wp-content/themes/atelier/includes/plugins/aq_resizer-1x.php on line 98

Äntligen ska jag testa Pappy Van Winkel!

Cigarren är framtagen med Drew Estate och  Old Rip Van Winkle Distillery som är ett världskänt bourbon bryggeri.

Drew Estate grundare har Jonathan Drew har själv valt ut blenden till denna cigarr.

Detta är en så kallad “small batch” cigarr vilket innebär att cigarrerna görs i begränsade upplagor.

Denna Nicaraguanska cigarr har filler från Nicaragua och Dominikanska republiken, indonesiskt binder och ett underbart ekuadoriskt Habano Oscuro-wrapper.

Första intrycket då jag tar ut den ur cellofanet är det oljiga och bruna täckbladet, cigarren pryds av två gördlar.

Dra in cigarrens aromer och låter dom fylla mina näsborrar, förnimmar ett doft av ekbourbon fat. Vid foten träffas jag av nötter och mörkchoklad.

Vid coold draw (drakblosset) möts jag är kryddiga smaker.

Rostar cigarren ordentligt och dra första puffen samt låter den stanna kvar en stund.

Får direkt lite läder och rostade kaffe toner, har kommit in några cm in och en grå vit ask pelar börjar synas på gränsen till vit.

Röken är härligt tjock och fyllig man ser hur röken stiger och sprider sig i rummet.

Mörkchoklad och en viss sötma dyker också upp när jag har kommit halvvägs in.

Bara njuter av denna cigarr komplex i sina smaker och aromer lämnar inte en besviken utan bara levererar.

Denna cigarr är gjord för att passa ihop med en bourbon och det lite bättre slaget.

 

Röktid ca 45 min

 

Anders G  Chefcigars

Comments (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*